Korpa 0
RICINUS Hladno Ceđeno Ulje 100 ml

KOSTA AROMATICA

RICINUS Hladno Ceđeno Ulje 100 ml

702.00 RSD

100% čisto, organsko, hladno ceđeno, nerafinisano ulje.
Podstiče rast kose, obrva, trepavica i noktiju, hidrira kožu i pomaže u borbi protiv bubuljica.

Ricinus communis je jednogodišnja biljka, iz porodice mlečika (Euphorbiaceae). Raste u različitim geografskim područjima, uglavnom u Africi, Južnoj Americi, Indiji, Brazilu i Kini. Semenke ove biljke su ovalnog oblika veličine od 0,5 do 1,5 cm i braonkaste boje. Ricinusovo ulje dobija se hladnim ceđenjem oljuštenih semenki ricinusa.

Ricinusovo ulje je bogato trigliceridima, zasićenim masnim kiselinama, ricinoleinskom, linoleinskom, stearinskom i dehidroksistearinskom kiselinom. Sadrži i znatne količine vitamina E. Ima antifungalno, antivirusno i antibakterijsko dejstvo. Ulje se primenjuje u medicinske, industrijske i farmaceutske svrhe.

Primena:

Ricinusovo ulje intenzivno hidrira te je idealno za negu suve kože. Delotvorno je u borbi protiv bubuljica. Koristi se za skidanje šminke i deluje umirujuće na kožu. Nanosi se u tankom sloju i nežno masira do potpunog upijanja. Podstiče rast obrva, trepavica i noktiju. Utrljavanjem u koren kose ricinusovo ulje poboljšava cirkulaciju i podstiče brži rast kose. Omega 3 i omega 6 masne kiseline hrane folikul dlake te kosa postaje zdravija i jača. Idealno je u borbi protiv opadanja kose i peruti jer deluje protiv bakterijskih i gljivičnih infekcija kože glave. Nanosi se na mokru kosu i kožu glave nežnom masažom. Nakon najviše dva sata ispira se i kosa opere blagim šamponom. Svakodnevna primena obloga od ricinusovog ulja može povećati proizvodnju T-limfocita i pomaže u smanjenju otečenih limfnih čvorova. Primenjuje se za čišćenje jetre, cista i mioma na jajnicima, ublažavanje menstrualnih tegoba i glavobolje. Najpoznatiji je zbog svog laksativnog efekta. Daje se trudnicama kako bi izazvao porođaj.

Koristi se u kozmetičkoj industriji, u proizvodnji sapuna, lubrikanta, voskova, najlona i parfema.

Način čuvanja:

Čuvati na suvom i tamnom mestu, na sobnoj temperaturi, van domašaja dece.
Serijski broj i rok upotrebe su označeni na kutiji i etiketi proizvoda.

Latinski naziv: Ricinus communis
Metod ekstrakcije: Hladno ceđenje
Korišćeni deo biljke: Semenke
Zemlja porekla: Indija
Neto težina: 100ml



Povezani proizvodi