Korpa 0

Vodič za veličine prstenja

Postoji nekoliko različitih skala veličina prstenja. Na našim prostorima se najčešće koristi  azijska, tj. japanska skala, što je takođe i skala koju koristimo na Grom & Kakao. U opisu svakog prstena stoji i njegova veličina po japanskoj skali, zajedno sa unutrašnjim prečnikom prstena u milimetrima. Ove brojke vam neće mnogo značiti ako ne znate koja je vaša veličina, i zato ćemo vam dati nekoliko saveta kako da odredite veličinu prstena za bilo koji prst, bilo da kupujete za sebe ili kao poklon. 

Najpouzdaniji način je da odete u najbližu zlataru i zamolite da vam odrede veličinu merenjem prsta ili prstena koji ste sa sobom doneli.

Veličinu takođe možete odrediti i sami, uz pomoć prstena čija vam veličina odgovara. Postavite prsten na papir i olovkom ocrtajte krug po unutrašnjoj ivici prstena. Potom uzmite lenjir, postavite ga po sredini kruga i izmerite njegov prečnik. Dobijeni prečnik je vaša veličina prstena u milimetrima.

 

 

Naravno, ukoliko vam poručeni prsten sa Grom & Kakao ipak ne bude odgovarao veličinom, možete ga zameniti ili vratiti u roku od 14 dana od kupovine. Više o uslovima za povrat pročitajte ovde.