Korpa 0

GROM & KAKAO

GROM & KAKAO je nastao sa ciljem da promoviše i neguje nezavisne kreativce i stvaraoce iz oblasti mode i asesoara iz Srbije i regiona.

Regionalna kreativna industrija razvila se pod uticajem društvenih okolnosti, izolovanosti, i nedostatka materijala, koji su uslovili stvaranje jedinstvenog i originalnog kreativnog izraza. Mnogi su uspeli da nedostatke pretvore u mogućnosti, praveći proizvode od gotovih, recikliranih ili lako dostupnih materijala, dajući time i svoj društveni doprinos održivom razvoju.

Iz istih razloga, nalaženje ovih proizvoda liči na traženje igle u plastu sena. Zbog ekspanzije velikih brendova masovne proizvodnje u modnoj industriji, ovim malim pionirima regionalnog dizajna i ručne proizvodnje skoro je nemoguće da uđu u korak sa velikom konkurencijom, i do njih dolaze samo pravi znalci i entuzijasti jedinstvenih i ručno i lokalno napravljenih proizvoda. Ali jednom kad upoznate ove pionire, pred vama se otvori jedno predivno carstvo dobrih ideja i ljubavi prema radu ulivenim u komade koji zaslužuju neizmernu pažnju.

GROM & KAKAO ima za cilj da ovi jedinstveni proizvodi lako nađu put do svih koji cene nezavisnu kreativnost i rad lokalnih majstora, i da tako pomogne lokalnim stvaraocima da povećaju izloženost i dopru do šire publike prevazilazeći ograničenja fizičkog prostora, i na taj način razvijaju i finansiraju svoj rad.

Želimo da unesemo novi život u način na koji ovi kreativci komuniciraju sa svojom publikom, i ohrabrimo kupce da podržavaju domaću i nezavisnu kreativnost, i grade svoj lični, drugačiji stil.

GROM & KAKAO je prva destinacija za otkrivanje novih dizajnera!Noviji članak